Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Εργαστήριο γραφιστικής Ι.ΙΕΚ D.O.M.I.

stylizarisma
Στυλιζάρισμα αντικειμένου: Ένα βήμα πριν τη σχεδίαση σημάτων 
Στυλιζάρισμα είναι η απεικόνιση των κυριοτέρων γραμμών κάποιου αντικειμένου ή σύνθεσης. Δηλαδή σε ένα σχέδιο απλό ή σύνθεση, πρέπει να κατανέμουμε τα «μαύρα» (τις σκιαζόμενες φόρμες) και τα «άσπρα» δηλαδή τα φώτα (τις φωτεινές φόρμες) ανάλογα. Οι φωτεινές φόρμες γίνονται άσπρες, ενώ οι σκιαζόμενες μαύρες. Να γεμίζουμε τα κενά χωρίς υπερβολή (φόρτωμα) και να προσπαθούμε ώστε να έχουμε ενότητα και ισορροπία στο θέμα. Μπορούμε να έχουμε δύο ή περισσότερους τόνους που όμως θα έχουν σαφή όρια. Στην ουσία, είναι σαν να καθορίζουμε τα όρια της κάθε φόρμας και να της δίνουμε τον ανάλογο τόνο. Αν κάνουμε στυλιζάρισμα δύο χρωμάτων π.χ. άσπρο – μαύρο, τότε θα πρέπει κάθε φορά για τους ενδιάμεσους τόνους να αποφασίζουμε τι θα γίνει άσπρο και τι μαύρο.
Το στυλιζάρισμα χρησιμοποιείται για την «γραμμική» απόδοση αντικειμένων όταν αυτό μας εξυπηρετεί, όταν πρέπει με ένα χρώμα να αποδώσουμε ένα αντικείμενο και γενικά είναι ένας τρόπος απόδοσης συνθέσεων ή αντικειμένων. Συνήθως αυτός ο τρόπος εφαρμόζεται στην δημιουργία σημάτων κάθε είδους. 
Επιλέξαμε να δουλέψουμε με ένα ζώο κατά την επιλογή του σπουδαστή και το αποτέλεσμα της δουλειάς μας μπορείτε να το θαυμάσετε στα σχέδια που ακολουθούν!  Συγχαρητήρια στους σπουδαστές Α΄ εξαμήνου Γραφιστικής του Ι.ΙΕΚ D.O.M.I..
Καθηγήτρια: Δαμιάνογλου Δανάη

Ενημερωθείτε ΕΔΩ για όλα μας τα νέα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου