Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Τα «μυστικά» της Μπύρας

 
Ένα πολύ ξεχωριστό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα  27 Ιανουαρίου στο Ι. ΙΕΚ D.O.M.I.. Αντικείμενο του ιδιαίτερου αυτού σεμιναρίου, το οποίο παρακολούθησαν οι σπουδαστές της ειδικότητας Bartending του Τομέα Τουρισμού και Μεταφορών του Ι.ΙΕΚ D.O.M.I. ήταν η μπύρα και πως πρέπει να της «συμπεριφέρονται» οι επαγγελματίες του χώρου.
Η εισήγηση του σεμιναρίου έγινε από τον κ. Νικόλα Ραδίση, ιδρυτή του BeerBartender, το οποίο μεταξύ άλλων διαθέτει ενημερωτικό και εκπαιδευτικό site για την μπύρα (www.beerbartender.gr). 
 
Οι σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ D.O.M.I., ήρθαν σε επαφή με την ιστορία της μπύρας και τον ρόλο που έχει στο σύγχρονο bartending, αφού αποτελεί μια επιλογή του πελάτη κάθε επιχείρησης. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε πολύ εξειδικευμένα σημεία γύρω από τον ζύθο, όπως, ο τρόπος παρασκευής, οι τύποι μπύρας, οι τρόποι σερβιρίσματος και τα ποτήρια μπύρας, αλλά και για το πώς συντηρείται ο εξοπλισμός της βαρελίσιας μπύρας.
 
Λίγα λόγια για το BeerBartender
 
Το BeerBartender, αποτελεί την πιο σύγχρονη ομάδα ενημέρωσης, υποστήριξης και διάδοσης της αγάπης και της κουλτούρας της μπύρας. Οι συνεργάτες του BeerBartender το έχουν ξεχωρίσει για τη στελέχωση του από επαγγελματίες του χώρου αλλά και καθημερινούς ανθρώπους που αγαπούν την μπύρα, την ολοκληρωμένη εμπειρία γνώσης, ενημέρωσης και αγάπης που προσφέρει, την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για καθετί στον χώρο της μπύρας, την παρουσία και κάλυψη των σημαντικότερων εκδηλώσεων του χώρου και βέβαια την αδέσμευτη διατύπωση προσωπικών απόψεων δίχως φόβο και πάθος. 
 
Το BeerBartender, ιδρύθηκε το 2012, από τον Νικόλα Ραδίση (μέλος της Ένωσης Μπάρμεν Ελλάδος και του British Guild of Beer Writers), με σκοπό να διαδώσει την αγάπη και την κουλτούρα της μπύρας στην Ελλάδα. Στα δυο χρόνια ύπαρξης του έχει συνεργαστεί με πλειάδα φορέων, αλλά και με την πλειοψηφία των ελληνικών ζυθοποιείων και μικροζυθοποιών ανάμεσα στους οποίους είναι: Αθηναϊκή Ζυθοποιία, Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, SeptemΜικροζυθοποιία, Κερκυραϊκή Μικροζυθοποιία και ΕΛΙΞΗ ΑΕ. Έχει επίσης συνεργαστεί με εισαγωγικές εταιρείες μπύρας όπως η DEALS και η KERMA HELLAS. Στα πλαίσια αυτών των συνεργασιών, το BeerBartender, επιμόρφωσε προσωπικό των παραπάνω εταιρειών και ξενάγησε στα ζυθοποιία μαθητές από σεμινάρια που εισηγούνταν.
 
Το Ι.ΙΕΚ D.O.M.I., θέλει να ευχαριστήσει τον κύριο Ραδίση, για την παρουσίαση του στους σπουδαστές και σπουδάστριές μας, και εύχεται η παρουσίαση αυτή να αποτελέσει το πρώτο βήμα μιας δημιουργικής συνεργασίας, η οποία θα εξασφαλίσει στους σπουδαστές μας, ακόμη μία εξειδικευμένη γνώση . 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου