Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

 
Οι σπουδαστές Νέων τεχνολογιών & Η/Υ του Ι.ΙΕΚ D.O.M.I. επισκέφτηκαν το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. Μια επίσκεψη ιδιαίτερης σημασίας, που τους έδωσε μια ολοκληρωμένη εικόνα από το παρελθόν, το παρόν, αλλά και το μέλλον της τεχνολογίας.
 
Οι σπουδαστές μας ξεναγήθηκαν από τους υπευθύνους του μουσείου, πραγματοποιώντας ένα τεχνολογικό «ταξίδι» στον χρόνο, μεταβαίνοντας από τα πρώτα στάδια και το παρελθόν της πληροφορικής, εκεί όπου ενημερώθηκαν και είδαν περισσότερους από 150 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και πάνω,  από 2.300 τεχνολογικά αντικείμενα και την λειτουργία τους.  
 
Η συλλογή του Μουσείου χρονολογικά ξεκινά από τα τέλη της δεκαετίας του ’70, που στην ουσία είναι η απαρχή της έννοιας του προσωπικού υπολογιστή, μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 90.
 
Είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πως λειτουργούσαν  υπολογιστές όπως ο Sinclair, ο Commodore, ο Amstrad, ο Texas Instruments, ο Wang, ο  Olivetti, ο  Acorn, ο Cromenco, ο Zenith, ο  Casio, ο Compaq, ο Toshiba, ο Sharp, οι πρώτοι  Apple, και ΙΒΜ και συμβατοί με αυτούς. Παράλληλα, κατανόησαν πως λειτουργούσαν οι πρώτοι φορητοί υπολογιστές, το λογισμικό τους, αλλά και οι περιφερειακές συσκευές. 
 
Μέρος των εκθεμάτων αποτελούσαν και πολλοί κεντρικοί υπολογιστές τραπεζών και μεγάλων εταιρειών όπως της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας, καθώς και αποθηκευτικά μέσα της κάθε εποχής.
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψης το Ι.ΙΕΚ D.O.M.I., έκανε δωρεά προς τους ανθρώπους του μουσείου παλιούς δίσκους μνήμες και επεξεργαστές.
 
Το Ι.ΙΕΚ D.O.M.I. θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους ανθρώπους του μουσείου για την φιλοξενία και την πολύ όμορφη και χρήσιμη εκπαιδευτικά ξενάγηση.
 
H συγκεκριμένη επίσκεψη, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο εκπαιδευτικών και ενημερωτικών δράσεων που εφαρμόζει το Ι.ΙΕΚ D.O.M.I., προκειμένου να εφοδιάζει τους σπουδαστές του με όσο το δυνατόν περισσότερα «όπλα», ώστε με την αποφοίτησή τους να ανταποκριθούν με επιτυχία στις απαιτήσεις της αγοράς εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου