Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Εκπαιδευτική Επίσκεψη στη Βαρβάκειο

 
Καθημερινά διαπιστώνεται κάτι που ήδη ξέρουμε και έχουμε ξεχάσει: την αξία της πρώτης ύλης και την ανάγκη να τη σεβόμαστε μέσα σε μια επαγγελματική κουζίνα.
 
Γι’ το λόγο αυτό οι σπουδαστές της ειδικότητας Chef του Τομέα Τουρισμού και Μεταφορών του Ι.ΙΕΚ D.O.M.I., ξεκίνησαν να βρουν τον ξεχασμένο παράδεισο της Βαρβακείου Αγοράς. Επισκέφθηκαν την ψαραγορά, όπου είδαν ολόφρεσκα ψάρια να σπαρταράνε αλλά και λιγότερο φρέσκα κι έτσι μπόρεσαν να διακρίνουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να ξεχωρίσουν την ποιότητα. 
 
Εν συνεχεία, επισκέφθηκαν την κρεαταγορά και είδαν στην πράξη πράγματα τα οποία είχαν διδαχθεί μόνο σε θεωρητικό επίπεδο. 
 
Από το κρεοπωλείο του κου Χρήστου Ντρένιου πήραν ένα δεύτερο μάθημα εξίσου σημαντικό, το ότι, όταν είσαι σίγουρος για την ποιότητα των εμπορευμάτων σου και την καθαριότητα του χώρου, τότε ανοίγεις διάπλατα τις πόρτες των ψυγείων σου και παρουσιάζεις τις γνώσεις σου σε ανθρώπους που αύριο, μεθαύριο θα είναι συνεργάτες σου.
 
H συγκεκριμένη επίσκεψη, εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο εκπαιδευτικών και ενημερωτικών δράσεων που εφαρμόζει το Ι.ΙΕΚ D.O.M.I., προκειμένου να εφοδιάζει τους σπουδαστές του με όσο το δυνατόν περισσότερα «όπλα», ώστε να ανταποκριθούν με επιτυχία στις μελλοντικές επαγγελματικές απαιτήσεις της αγοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου