Τρίτη 6 Μαΐου 2014

1o Συνέδριο GReat Kouzina






Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Συνέδριο “GReat Kouzina” που διοργάνωσε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας στο πλαίσιο της 9ης HORECA 2014, με τη συμμετοχή των Σπουδαστών Μαγειρικής, Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής και Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών του Ι.ΙΕΚ D.O.M.I.
Οι Σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ D.O.M.I. είχαν τη μοναδική ευκαιρία να συναντήσουν και να συνομιλήσουν με σημαντικούς  ανθρώπους της ελληνικής γαστρονομίας, chefs επικεφαλής των γραφείων της Λέσχης Αρχιμαγείρων στο εξωτερικό, αλλά και εταιρείες και φορείς που στηρίζουν τον κλάδο με διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες. Το συνέδριο, που παρακολούθησαν περισσότεροι από 600 προσκεκλημένοι, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας, κ. Μίλτος Καρούμπας, όπως επίσης και εκπρόσωποι από: FORUM (HORECA), Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ΣΕΤΕ, ΞΕΕ, ΠΟΕΣΕ. Στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν και οι κ.κ. Κλινάκη Ελένη, Ιατρός Παν/μίου Αθηνών (με θέμα “Μεσογειακή Διατροφή και Ελληνικό Παραδοσιακό Τρόφιμο”), Τσιγαρίδα Ειρήνη, Ph.D - ΕΦΕΤ- Προϊσταμένη της Δ/νσης Διατροφικής Πολιτικής & Ερευνών (“Λιγότερο αλάτι- Καλύτερη Υγεία: οι δράσεις του ΕΦΕΤ), Παπαλαζάρου Αναστάσιος, Διαιτολόγος, Διατροφολόγος (Η Ελληνική Μεσογειακή δίαιτα είναι τρόπος ζωής), Κουτρουλιά Αλεξία, Γεν. Δ/ντρια του ομίλου Palmie Bistro (Μπορεί η ελληνική βιομηχανική παραγωγή φαγητού να υποστηρίξει τη διάδοση της GReat Kouzina και πώς;), Ιγγλέζου Βίκυ, Γεν. Δ/ντρια Μανιατάκειου Ιδρύματος (Μεσογειακή διατροφή: Η άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Ανθρωπότητας), Σμαρνάκης Ιωάννης, Πρ. Τεχνολόγων Τροφίμων ΠΕΤΕ- ΑΤΤΙΚΗΣ (Συμβολή των Τεχνολόγων Τροφίμων στη δημιουργία προτύπων και προδιαγραφών της ελληνικής κουζίνας), Νικολοπούλου Νίκη, Προϊσταμένη Ποιοτικού Ελέγχου ΕΟΤ (Ελληνική Γαστρονομία και Τουρισμός: Ειδικό Σήμα Ποιότητας Ελληνικής Κουζίνας) και Κατσαρός Νίκος, Επιστημονικός Συνεργάτης της Λέσχης (Πρωτογενής παραγωγή & Μεσογειακή διατροφή). 
Το Συνέδριο “GReat Kouzina” φιλοδοξεί να προωθήσει την ελληνική γαστρονομία στο εξωτερικό, διατηρώντας την ποιότητα και τη φιλοσοφία των ελληνικών πιάτων, βελτιώνοντας όμως την εμφάνιση και το marketing των εγχώριων προϊόντων εκτός συνόρων. Για αυτούς τους λόγους η παρουσία των Σπουδαστών του Τομέα Τουρισμού και Μεταφορών του Ι.ΙΕΚ D.O.M.I. ήταν πολύ σημαντική και εποικοδομητική για τις εξελίξεις στο επάγγελμα που θα ακολουθήσουν στο μέλλον. 
Ακαδημίας 67 & Μαυροκορδάτου 1 | Τηλ. 210 3838160 | E-mail: info@domi-iek.gr | facebook.com/domi.iek



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου