Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ο Θεσμός των Πτυχιακών Εργασιών


Στο πλαίσιο της ανάπτυξης της πρωτοβουλίας των σπουδαστών του Ι.ΙΕΚ D.O.M.I. ο Τομέας Οικονομίας και Διοίκησης έχει καθιερώσει τον θεσμό των πτυχιακών εργασιών με θέμα:  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ και ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ. Ενώ, παράλληλα δίνει την ώθηση και τα εργαλεία που είναι απαραίτητα στους αποφοίτους για να υλοποιήσουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα. 
 
Με την καθοδήγηση της σχολής και των καθηγητών του Ι.ΙΕΚ D.O.M.I. οι σπουδαστές συντάσσουν το business plan, το marketing plan και αναζητούν τις κατάλληλες πηγές χρηματοδότησης. Οι σπουδαστές μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τις ευκαιρίες καινοτομίας και ενεργούν προς την κατεύθυνση αυτή, μετατρέποντας τις πρωτότυπες και αυθεντικές ιδέες σε πρακτικές και στοχευμένες δραστηριότητες μέσα στο σύγχρονο και ανταγωνιστικό κοινωνικό, πολιτιστικό ή οικονομικό περιβάλλον.
 
Οι πτυχιακές εργασίες αξιολογούνται και μετατρέπονται σε τεκμηριωμένο επιχειρηματικό σχέδιο, ώστε να οδηγήσουν στην ίδρυση της επιχείρησης. 
 
Επιπλέον η εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων του Ι.ΙΕΚ D.O.M.I. . Ο σπουδαστής καλείται να εφαρμόσει το επιχειρηματικό όραμά του, να διενεργήσει έρευνες, να καταγράψει και να αναλύσει τα θέματα της αγοράς και των συνθηκών της νέας οικονομίας και να μετασχηματίσει την καινοτομία σε υλοποιήσιμο επιχειρηματικό σχέδιο.  Στο τέλος, η προσπάθεια αυτή  καταγράφεται στο βιογραφικό του, το οποίο  συνοδεύεται από τις συστατικές επιστολές των υπεύθυνων καθηγητών του Ι.ΙΕΚ D.O.M.I..  
 
 
Ακαδημίας 67 & Μαυροκορδάτου 1 | Τηλ. 210 3838160 | E-mail: info@domi-iek.gr | facebook.com/domi.iek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου