Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Είμαστε μόνο στην «ΑΡΧΗ»!

Έκθεση Έργων Σπουδαστών τομέα art & design ΙΙΕΚ D.O.M.I. σε συνεργασία με το ΚΕΑΣ (Κέντρο Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών)
 
Μέσα σε ένα οικείο και φιλόξενο περιβάλλον στις καινούριες εγκαταστάσεις του ΚΕΑΣ στην οδό Καβαλόττι, πραγματοποιήθηκε η έκθεση των σπουδαστών art & design του ΙΙΕΚ D.O.M.I. 
 
Με μεγάλη συμμετοχή αλλά κυρίως ζεστασιά και ενδιαφέρον την Παρασκευή οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μια συζήτηση που ξεκίνησε με το όραμα του ΚΕΑΣ και εξελίχτηκε με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι νέοι, και όχι μόνο, στην εποχή μας. 
 
Τι σημαίνει υποστήριξη και πως παρέχεται, ποια είναι η θέση της οικογένειας ή του ευρύτερου περιβάλλοντος για ένα νέο, ποιες είναι οι εξαρτήσεις, πότε ένας άνθρωπος θεωρείται εξαρτημένος; Ήταν κάποιες από τις ερωτήσεις που έγιναν από τους σπουδαστές και καταδεικνύουν ότι το φαινόμενο της εξάρτησης τους ανησυχεί, ενώ παράλληλα αποδεικνύουν την έλλειψη σωστής και επιστημονικής ενημέρωσης, με αποτέλεσμα, η αγωνία να μεγαλώνει όταν κάποιος δε βρίσκει απαντήσεις ικανές να τον πείσουν.
 
Η τέχνη βοηθά στην διαδικασία απεξάρτησης;
 
Σαφώς, απάντησε η Κα Μαίρη Μανιάτη υπεύθυνη του ΚΕΑΣ η οποία βοήθησε να καταλάβουν όλοι οι παριστάμενοι ότι αυτό αποτελεί το σημείο που συνδέει τον τομέα art & design  I.IEK D.O.M.I. με το ΚΕΑΣ. 
 
Μέσα από την τέχνη μπορούμε να δημιουργήσουμε σχέσεις και δομές που επιτρέπουν στους νεολαίους να αποκτήσουν πρόσβαση στις δυνατότητες τους και να αναπτύξουν δεξιότητες εκεί που δεν φαίνονταν να υπάρχουν πριν. Να βρουν τρόπους να εκφράσουν τον εαυτό τους και τεχνικές να εκφραστούν μέσα από αυτό.
 
Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να δώσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες σπουδαστές και σπουδάστριες, και παράλληλα να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους του ΚΕΑΣ για την συνεργασία και την φιλοξενία, υποσχόμενοι πως θα είμαστε αρωγοί στο σημαντικό έργο που επιτελούν.
 
Γιατί η τέχνη είναι δύναμη και εμείς, «Είμαστε μόνο στην Αρχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου