Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Πέμπτο φεστιβάλ ελληνικού μελιού!

Η μεγαλύτερη εκδήλωση του κλάδου της μελισσοκομίας, το «5ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας» πραγματοποιήθηκε από 6 έως 8 Δεκεμβρίου 2013, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, στην Αθήνα.
 
Οι σπουδαστές του Τομέα Τουρισμού και Μεταφορών του Ι.ΙΕΚ D.O.M.I., έδωσαν το παρών στο εν λόγω φεστιβάλ, που αξίζει να σημειώσουμε πως τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 
 
Οι σπουδαστές/τριες, γνώρισαν και δοκίμασαν μέλι από όλες τις περιοχές της χώρας μας που παράγουν αγνό – ποιοτικό μέλι, όπως Βυτίνα, Χαλκιδική, Κρήτη, Μεσσηνία, Ηλεία, Ικαρία, Κάρπαθο, Κέα, Λήμνο, Λέσβο, Τήνο, Ιωάννινα αλλά και το Άγιο Όρος.
 
Εκτός του ότι «πήραν μια γεύση» από το επώνυμο ελληνικό μέλι και των προϊόντων κυψέλης, για χώρους μαζικής εστίασης, τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν μερικούς από τους μεγαλύτερους παραγωγούς, διακινητές μελισσοκομικών προϊόντων αλλά και εταιρείες αντίστοιχου εξοπλισμού, καθώς για ακόμη μία χρονιά το Φεστιβάλ αποτέλεσε πόλο έλξης για τους επαγγελματίες του χώρου. 
 
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, παρακολούθησαν: Ενημερωτικές Ημερίδες και Γαστρονομικούς Διαγωνισμός με βάση το μέλι.
 
Στην φετινή έκθεση συμμετείχαν: Εταιρίες παραγωγής και τυποποίησης μελιού, Επιχειρήσεις και εταιρίες επεξεργασίας μελιού, Επιχειρήσεις και εταιρίες παραγωγής προϊόντων μέλισσας, Επιχειρήσεις και εταιρίες παραγωγής και επεξεργασίας κεριού, Εταιρίες κατασκευής η αντιπροσώπευσης μελισσοκομικού εξοπλισμού, Εταιρίες κατασκευής ή αντιπροσώπευσης εξοπλισμού συσκευασίας και τυποποίησης, Εταιρίες και συνεταιρισμοί με βασική παραγωγή το μέλι και τα προϊόντα κυψέλης, Επιχειρήσεις και εταιρίες παραγωγής βιολογικού μελιού, Φαρμακευτικές εταιρίες, Δήμοι όπου η κύρια παραγωγή τους είναι η μελισσοκομία, Περιφέρειες, Επιμελητήρια, Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, Δημόσιοι οργανισμοί και  Υπουργεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου