Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Η συνταγή της εβδομάδας!


Υλικά για 2-3 μερίδες
 
ΝΙΟΚΙ:
 
325 γρ. πατάτα βρασμένη καθαρισμένη
80 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
αλάτι - πιπέρι
 
 
ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚOY:
 
60 γρ. πλατύφυλλο βασιλικό
1 σκελίδα σκόρδο
20 γρ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Λίγο αλάτι χονδρό
ελαιόλαδο
 
Εκτέλεση
 
Αφού έχουμε βράσει και έπειτα καθαρίσει την πατάτα, την περνάμε από έναν μύλο να γίνει πουρές. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι. Πλάθουμε το ζυμάρι σε σχήμα και μέγεθος μιας μέτριας ελιάς. Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνουμε τα νιόκι να βράσουν. Θα είναι έτοιμα μόλις ανέβουν στην επιφάνεια.
 
Για το πέστο βασιλικού πολτοποιούμε τα υλικά με ένα multi προσθέτοντας το λάδι σιγά σιγά μέχρι να μας γίνει μια πηχτή κρέμα.
 
Σε μια μπασίνα βάζουμε το πέστο και τα ζεστά νιόκι ανακατεύοντας απαλά. Μπορούμε να προσθέσουμε τομάτα κομμένη σε μικρά καρεδάκια.
 
Καλή σας όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου