Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Υπέροχα πράγματα στη Σλοβακία!



Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή των σπουδαστών του Ι.ΙΕΚ D.O.M.I. σε ευρωπαϊκές δράσεις, μέσα από τις οποίες οι ίδιοι αποκομίζουν σημαντικές εμπειρίες και εμπλουτίζουν το βιογραφικό τους. Μία από αυτές είναι το πρόγραμμα Υγιεινής Διατροφής «Legocie», με προτελευταίο σταθμό τη Σλοβακία. Το πρόγραμμα αφορά τους Σπουδαστές από την ειδικότητα Μαγειρικής Τέχνης του Τομέα Τουρισμού και Μεταφορών και τις Σπουδάστριες του Τομέα Παιδαγωγικών, οι οποίοι συμμετείχαν σε μία ξεχωριστή δράση, συνδέοντας την αίσθηση της γεύσης με την υγεία και την ευεξία.
 
Η συμμετέχουσα σπουδάστρια Βασιλική Σγάντζου, από τον Τομέα Παιδαγωγικών, μοιράζεται την εμπειρία της, όπως την έζησε στην Σλοβακία. 
 
«Ταξίδι στη Σλοβακία! Μια αξέχαστη εμπειρία! Η ευκαιρία για γνωριμία και ανταλλαγή απόψεων με μια πολυεθνική ομάδα ήταν κάτι ξεχωριστό και περίεργο. Είναι πολύ ωραίο για τέσσερις ημέρες να συνυπάρχεις με άτομα από άλλες χώρες και να γνωρίζεις τον πολιτισμό τους, τη ζωή και τη νοοτροπία τους. Η φιλοξενία στη Σλοβακία ήταν εξαιρετική. Οι άνθρωποι  φιλικοί, συνεργάσιμοι και πρόθυμοι να κρατήσουμε τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις από τη χώρα τους. Μέσα σε τέσσερις ημέρες καταφέραμε να γνωρίσουμε τη Σλοβακία με επισκέψεις σε σχολή μαγειρικής, όπου μας δόθηκε η  ευκαιρία να συμμετέχουμε κι εμείς στην εκτέλεση του γεύματος, παίρνοντας έτσι μια ιδέα για τον τρόπο διατροφής τους. Οι επισκέψεις περιελάμβαναν οινογνωσία σε υπόσκαφο κελάρι, ένα  παραδοσιακό εστιατόριο και  την ευχάριστη έκπληξη να απολαύσουμε τους χορούς τους με παραδοσιακές στολές. Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στη Σλοβακία κάθε χώρα παρουσίασε τα τοπικά της προϊόντα και εδέσματα και εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να παρασκευασθούν υγιεινά, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου διατροφής από την προσχολική κιόλας ηλικία».
 

Το επόμενο ραντεβού της ομάδας «Legocie» με το Ι.ΙΕΚ D.O.M.I. δόθηκε στην Αθήνα, τον Ιούνιο του 2014. Περιμένουμε και ανυπομονούμε. Καλή αντάμωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου